понеділок, 18 вересня 2023 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Марні смерті: Маск оскандалився заявою про контрнаступ ЗСУ

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив, що під час контрнаступу Збройних сил України втрачається забагато життів заради незначних територіальних здобутків.

Про це американський мільярдер написав у коментарі до допису Девіда Сакса в своїй соцмережі Х, яка раніше була відома як Twitter.

"Так багато смертей за таку малу територію", – зазначив Маск.

Американський економіст Сакс опублікував мапу бойових дій в Україні з цитатою про те, що нібито "територіальні здобутки України в результаті їхнього хваленого контрнаступу настільки мізерні, що ті ледве можна побачити на карті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск проігнорував питання про втрати українців через вимкнення Starlink біля Криму

 

Раніше Маск уже закликав до "перемир'я" Україну з країною-агресоркою, аргументуючи це тим, що з кожним днем "все більше українських і російських молодих людей гинуть за те, аби отримати чи втратити невеликі шматки землі".

Українські війська минулого тижня звільнили на східному фронті ще 2 кв. км під Бахмутом. Усього з початку українського наступу в районі міста-фортеці Донецької області звільнено 51 кв. км.

На південному фронті за цей час Сили оборони також звільнили 5,2 кв. км. Загалом за час наступальних дій на півдні звільнено вже понад 260 кв. км.

Зараз ви читаєте новину «Марні смерті: Маск оскандалився заявою про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі