середа, 08 серпня 2018 18:16

Любов усього життя - люди почуваються щасливими у союзі з котами

 

Всесвітній день котів відзначають по всьому світу 8 серпня. Свято, створене за ініціативи Міжнародного фонду захисту тварин "Animal Welfare". Головна його ідея полягає не тільки в тому, аби у цей день побалувати пухнастого улюбленця чимось смачним. За переконанням волонтерів фонду Animal Welfare, тематичний день кішок – гарна нагода привернути увагу суспільства до безхатніх тварин.

Культ вшанування домашніх хижаків походить з Давньго Єгипту. Там за образу чи вбивство кішки можна було поплатитися власним життям. Давні єгиптяни сприймали кішку як містичну тварину з потойбіччя. Її наділяли магічними властивостями, й шанували на рівні із богами.

Сучасні люди по всьому світу присвячують котам свої статки чи особисте життя.

Жительку Британії 48-річна Барбарелла Бачнер одружилась із двома котами. На момент офіційної реєстрації шлюбу пухнастим обранцям Барбарелли було по 14 років.

  Щаслива британка з двома своїми пухнастими чоловіками разом 10 років
Щаслива британка з двома своїми пухнастими чоловіками разом 10 років

"Мої коти – любов усього мого життя. Вони близьки мені по духу" - розповіла в інтерв'ю для британських ЗМІ. Після розлучення із чоловіком, з яким вони провели 7 років разом, вже не сподівалась влаштувати особисте життя. Тепер повністю задоволена своїм сімейним станом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-річна дівчинка вбиває кошенят і виймає з них нутрощі

Британка Емілі Форсберг вирішила у незвичний спосіб допомогти своїй молодшій сестрі Хлої пережити розставання з хлопцем. На усіх світлинах замінила його зображення на кота, який живе у родині Форсбергів.

  Відомий кіт з родини Форсбергів став зіркою інтернету
Відомий кіт з родини Форсбергів став зіркою інтернету

"Ми з моїм хлопцем були разом 4 роки. Я дуже болісно переживала наше розставання. Особливо важко було в ті моменти, коли я передивлялась наші з ним спільні фото. Тоді моя старша сестра Емілі вирішила пожартувати, та за допомоги графічного редактора а комп'ютері замінила на всіх світлинах зображення мого хлопця нашим котом. І дійсно, це допомогло мені подивитись на ситуацію з гумором" - розповіла в інтерв'ю для каналу BBC Хлоя. Сестри виставили нові фото з котом в Інтернет. У соціальних мережах вони набрали понад півтора мільйони вподобань від інших користувачів.

Відсвяткувала 10 річницю котячого весілля

Першою країною, яка розширила коло шлюбних можливостей та дозволила офіційни весілля з тваринами, стали Сполучені Штати Америки. Шлюбці церемонії з домашніми улюбленцями стали законними завдяки рішенню судді зі штату Техас, Джеремі Роджерса. Зараз в Америці розглядається проект закону, який дозволив би американцям одружуватися з рослинами, та неживими предметами. Законодавці пояснють прийняття таких рішень необхідністю надати громадянам США повну свободу у виборі другої половини.

Жителька Індії, Сіна Шівдасані в однокімнатному будиночку мешкає разом із матір'ю, її доглядальницею, трьома собаками та 70-ма котами.

Переважна більшість котів, за якими доглядає Сіна, мають фізичні вади - постраждали у ДТП чи були безхатьками.

Жінка щодня купує для них рибу, курку та 5 кг рису, витрачаючи близько 400 рупій ( приблизно 170 гривень ).

"До того, як я знайшла це приміщення, мені доводилось постійно переїжджати. Моїх улюбленців не сприймали сусіди, а власники найманих квартир були проти, аби зі мною жили мої тварини. Зараз ми живемо у приміщенні, яке належить магазину товарів для тварин. Це місце для усіх нас ідеальне" - каже Сіна.

Зараз ви читаєте новину «Любов усього життя - люди почуваються щасливими у союзі з котами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі