середа, 26 травня 2021 14:16

Лукашенко заявив, що Київ і Вільнюс "не захотіли прийняти" Ryanair

Лукашенко заявив, що Київ і Вільнюс "не захотіли прийняти" Ryanair
Лукашенко нібито примусово посадив Ryanair в Мінську, тому що рятував людські життя. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що примусову посадку пасажирського лайнера Ryanair потрібно розглядати з мирної точки зору. Він заявив, що робив усе можливе заради порятунку людей.

Про це білоруський диктатор повідомив під час зустрічі з парламентом у середу, 26 травня.

"Чому командир екіпажу вирішив посадити літак у Мінську, коли до Вільнюса залишалося приблизно 70 кілометрів? Чому ніхто не захотів прийняти літак, коли ми повідомили про закладену вибухівку? Ні Вільнюс, куди він летів, ні Варшава, ні Львів або Київ. Чому ті, хто зараз страждає й ридає, не прийняли цей літак? Злякалися відповідальності? Або комусь все-таки надто було потрібно, щоб він приземлився саме в Мінську?", - прокоментував Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко вважає, що протести неможливі й емоції вщухли

За його словами, рішення про підняття винищувачів у повітря ухвалили відповідно до алгоритму дій чергових сил ППО.

"Це не ноу-хау Білорусі, так роблять скрізь. Винищувач у жодному разі не мав допустити відхилення від курсу цивільного судна з вибухівкою. Якщо раптом щось сталося б, він би мав передати координати нашим рятувальникам, вертольотам, які миттєво б прибути в точку падіння літака. І якби раптом у пілотів виникли проблеми з посадкою, він мав би вивести цей літак на злітно-посадкову смугу в аеропорту Мінська. Ми зобов'язані були так учинити задля безпеки в повітрі та, найголовніше, на землі", - заявив диктатор.

За словами Лукашенка, він "робив усе, щоб урятувати людей".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який наказав викрасти лайнер Ryanair і захопити опозиційного журналіста Романа Протасевича, назвав його "терористом".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив, що Київ і Вільнюс "не захотіли прийняти" Ryanair». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі