понеділок, 11 вересня 2023 15:01

Лукашенко створює свою ПВК, до неї увійдуть "вагнерівці"

Лукашенко створює свою ПВК, до неї увійдуть "вагнерівці"
Найманцям запропонували долучитися до лукашенківської ПВК. Фото: eastnews.ua

"Вагнерівці", які не підписали контракт з Міноборони РФ, увійдуть до ПВК "ГардСервіс".

Її створюють у Білорусі, передає Центр національного спротиву.

"Всім вагнерівцям в Білорусі, які не захотіли підписувати контракт з МО РФ та їхати на війну в Україну, запропонували перейти до складу лукашенківської ПВК "ГардСервіс", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО сказали, як реагуватимуть на провокації "вагнерівців" у Білорусі

Ці найманці постійно тренуються в Маріній Горці Мінської області на базі колишнього центру спеціальної підготовки "Динамо".

"Основне завдання ПВК залучення їх для протидії опозиції у випадку несприятливого політичного сценарію для Олександра Лукашенка", – підсумували у ЦНС.

Аналітики нині не бачать загроз з боку "вагнерівців" ні для Польщі, ані для України. Водночас 1 серпня два білоруські вертольоти порушили повітряний простір Польщі. "Вагнерівці" не становлять загрози, доки не будуть переоснащені механізованою технікою, йдеться у звіті американського Інститу вивчення війни (ISW). У відповідь порушення повітряного простору Польща збільшить присутність своїх військ на польсько-білоруському кордоні.

Польський повітряний простір порушили гелікоптери, які здійснювали навчання поблизу кордону, сказали у Міноборони Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко створює свою ПВК, до неї увійдуть "вагнерівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі