понеділок, 26 липня 2021 09:32

Лукашенко шантажуватиме Україну присутністю російських військ у Білорусі - Тихановська

Лукашенко шантажуватиме Україну присутністю російських військ у Білорусі - Тихановська
Тихановська зустрілася з білоруською громадою в Мангеттені. На зустріч прийшли пів тисячі білорусів. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може шантажувати західних сусідів і Україну присутністю в країні російських військ.

Про це заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська під час зустрічі з білорусами на набережній Мангеттена, США.

"Режим може використати наявність російських військ для шантажу західних сусідів та України. Про це зараз багато говорять. Загрози можуть бути найрізноманітніші", - заявила опозиціонерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зганьбилися в День військово-морського флоту

Проте російські війська не становлять загрози для демократичних змін у Білорусі, впевнена Тихановська.

"Такі навчання проводять часто, і явної загрози для Білорусі я не бачу. Хоча я не фахівець в таких питаннях", - прокоментувала вона.

У Білорусь прибули перші ешелони з російськими військовослужбовцями й технікою для підготовки до військових навчань "Захід-2021". Спільне стратегічне навчання "Захід-2021" має відбутися на полігонах двох країн з 10 до 16 вересня. Під час спільних російсько-білоруських стратегічних навчань планують створити складні повітряні обставини й масово застосовувати авіацію.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко шантажуватиме Україну присутністю російських військ у Білорусі - Тихановська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі