четвер, 01 грудня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Лаврова й політолога з Польщі спіймали на відвертій брехні про війну в Україні

Лаврова й політолога з Польщі спіймали на відвертій брехні про війну в Україні
Голова МЗС РФ Сергій Лавров розродився новою брехнею про Захід. Фото: facebook.com/MIDRussia

На ранок 1 грудня росіяни продовжили поширювати фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони (РНБО) в Telegram.

Приклад №1

Польський політолог О. Яцек заявив, що затягування бойових дій в Україні вигідне Заходу, адже Сполучені Штати Америки нібито заробляють на конфлікті "великі гроші".

"Вашингтон перетворює (Україну. – Gazeta.ua) на полігон утилізації старої техніки й на випробувальний майданчик для нового озброєння", – сказав він.

В РНБО наголосили, що це дезінформація.

Приклад №2

Спіймали на черговій брехні й міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Він заявив, що Захід намагається відійти від принципу необхідності уникнення воєнного конфлікту між ядерними державами.

"Це багато про що говорить, зокрема в контексті їхньої лінії щодо України, яку буквально штовхають на продовження війни, яку веде Захід проти РФ", – сказав дипломат.

Це дезінформація, зазначили в РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не фейк" ‒ дипломат розповів про госпіталізацію Лаврова перед самітом G20

Приклад №3

Російські ЗМІ з посиланням на німецького політика О. Лафонтена повідомили, що нібито Захід готував Україну до війни з РФ, починаючи з "путчу на Майдані 2014 року". Ідеться про події Революції гідності.

"США та їхні васали озброювали Україну й готували її до війни проти РФ. Таким чином Україна де-факто стала членом НАТО", – повідомили пропагандисти.

Це також є дезінформацією.

Виступ Сергія Лаврова під час саміту країн "Великої двадцятки" був сповнений брехні й пропагандистських штампів про Україну. Саміт G0 відбувся 15–16 листопада на острові Балі в Індонезії. Враженнями від виступу Лаврова поділився посол України в Індонезії Василь Гамянін.

За його словами, слухати російського дипломата "не можна було без склянки горілки".

Зараз ви читаєте новину «Лаврова й політолога з Польщі спіймали на відвертій брехні про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі