середа, 30 листопада 2022 07:48

"Це не фейк" ‒ дипломат розповів про госпіталізацію Лаврова перед самітом G20

"Це не фейк" ‒ дипломат розповів про госпіталізацію Лаврова перед самітом  G20
Глава МЗС РФ Сергій Лавров майже ні з ким не мав переговорів на саміті в Індонезії. Фото: latimes.com

На саміті G20, що проходив на Балі 15-16 листопада, делегація Росії поводилася тихо.

Представники РФ не мали нормальних переговорів ні з ким, окрім Китаю. Глава російського МЗС Сергій Лавров також пропустив урочистий ланч. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів посол України в Індонезії Василь Гамянін.

"Моє враження, що росіяни поводилися тихо, як миші. Наприклад, першого дня був урочистий ланч для голів делегацій, на який запросили навіть мене, але Лавров проігнорував. Все тишком-нишком, в автівки – і поїхали", – сказав Гамянін.

За його словами, ніхто з партнерів України з Лавровим не зустрічався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров завів пісню про владу "неонацистів" в Україні: Подоляк відреагував

"Ну хіба що перед засіданням хтось проходив повз, міг потиснути руку і перекинутися кількома словами. Ну і делегаціям, які сиділи по обидва боки, доводилося трохи спілкуватися", – розповів посол.

За словами Гамяніна, Лавров передчасно поїхав із саміту з кількох причин. Це ‒ "синдром Ріббентропа", тобто страх арешту як військового злочинця, відсутність запланованих зустрічей, ракетні удари РФ по Україні та проблеми зі здоров'ям.

"Це не фейк, що він був у лікарні. Швидше за все, із серцем. Цей TikTok, де Захарова до нього прийшла... Це відео у лікарні зняте, на віллі для VIP-пацієнтів. Після саміту Лавров теж заїхав до лікарні, а вже потім додому. Це інформація від місцевих інсайдерів. Можливо, вони теж щось прикрашають, тому не стверджуватиму це на 100%. Але те, що він почував себе погано – очевидно", – розповів Гамянін.

Виступ міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова під час саміту країн "Великої двадцятки" був повен брехні та пропагандистських штампів про Україну. Саміт G0 відбувся 15-16 листопада на острові Балі в Індонезії. Враженнями від виступу Лаврова поділився посол України в Індонезії Василь Гамянін в інтерв'ю "Главкому".

Заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо роботи американських лабораторій в Україні це – "абсолютне сміття". Таку думку висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Виступаючи на форумі з питань охорони здоров'я у рамках саміта G20, Трюдо закликав лідерів і дипломатів краще працювати з фактами.

Зараз ви читаєте новину «"Це не фейк" ‒ дипломат розповів про госпіталізацію Лаврова перед самітом G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі