пʼятниця, 12 листопада 2021 14:57

Кулеба летить до Брюсселя на зустріч із керівництвом НАТО та "нормандськими" міністрами

Кулеба летить до Брюсселя на зустріч із керівництвом НАТО та "нормандськими" міністрами
Дмитро Кулеба їде на саміт міністрів ЄС у Брюссель. Фото: "РБК-Україна"

У понеділок, 15 листопада, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відвідає Брюссель. Там зустрінеться з керівництвом НАТО та главами МЗС країн Євросоюзу.

Про це він повідомив на брифінгу 12 листопада.

З главами МЗС та єврокомісарами Кулеба зустрінеться рамках підготовки до запланованого на грудень саміту "Східного партнерства".

"Буде низка двосторонніх зустрічей з колегами-міністрам і єврокомісарами. Ключовою темою переговорів буде безпека. Йтиметься про практичні кроки підтримки України з боку наших партнерів на тлі ситуації вздовж українського кордону в зоні збройного конфлікту на Донбасі, в окупованому Криму та Придністровському регіоні Молдови", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має сильних союзників. Ціна авантюр для Кремля буде зависокою - Кулеба

Він зазначив, що Росія розпочала новий етап гібридної війни та використовує різні її типи – газ, потоки мігрантів, залякування, пропаганду.

"Немає зараз жодної так званої "міграційної кризи в Білорусі". Є гібридна війна Росії проти Європи. Мета Москви - створити проблеми та змусити решту світу вирішувати їх спільно з собою", - сказав Кулеба.

Водночас представник МЗС Німеччини Андреа Зассе вже заявила, що виконувач обов'язків міністра закордонних справ Німеччини Хайко Маас візьме участь у тристоронній зустрічі з Кулебою і французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном, пише "Суспільне".

Москва відмовилась від пропозиції Франції провести зустріч глав МЗС нормандської четвірки 11 листопада у Парижі, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Пропозиція надійшла Росії у Римі під час зустрічі Лаврова з французьким міністром МЗС Жан-Івом Ле Дріаном.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба летить до Брюсселя на зустріч із керівництвом НАТО та "нормандськими" міністрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі