середа, 28 серпня 2024 18:12

Хто може втратити виплати у Німеччині: що треба знати

Хто може втратити виплати у Німеччині: що треба знати
У Німеччині змінили правила щодо виплат. Фото: Pexels

У Німеччині лише постійні резиденти можуть отримати допомогу з безробіття.

Там нещодавно змінили законодавство щодо виплат, пише ukrainianingermany.de.

Запровадили новий вид допомоги з безробіття Bürgergeld. Вона надається особам, які мають дохід, нижчий за прожитковий мінімум, і які не можуть працювати. Її виплачує джобцентр. Це стосується й українських біженців, які мають тимчасовий захист у Німеччині.

2024 року розміри виплат Bürgergeld такі:

самотні особи або самотні батьки - €563;

партнеру в сімейній парі - €506;

дорослі, що перебувають у закладах - €451;

підлітки віком 14-17 років - €471;

діти віком 6-13 років - €390;

діти до 5 років - €357.

Розрахували кількість майна, яка не впливає на допомогу: до €40 тис. для однієї особи та по €15 тис. для кожного члена родини. Після року перебування на соціальній допомозі ці норми знижуються до €15 тис. для кожного члена родини. Майно включає готівку, депозити, нерухомість, автомобілі, коштовності, акції та інші активи, якщо воно не приносить додаткового доходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Шольца тиснуть вимогою відмовитися від допомоги Україні - ЗМІ

Грошові надходження, які можуть вплинути на Bürgergeld, включають прибуток від підприємництва, заробітну плату, допомогу на дитину (Elterngeld, Kindergeld), відсотки від капіталовкладень, орендні виплати, аліменти, пенсії та повернення податків.

Якщо порушити ці умови, допомогу можуть скоротити чи скасувати. Основними порушеннями є відмова від роботи або навчання, ігнорування зустрічей з центром зайнятості, звільнення з роботи без поважної причини та приховування доходів або майна. За навмисне шахрайство можливе позбавлення волі до п'яти років.

Bürgergeld включає вимогу постійного проживання за зазначеною адресою і обов'язкову доступність для зустрічей.

Додатково запроваджено фінансову підтримку для підвищення професійної кваліфікації. Це щомісячна допомога у €150, премії за проміжні іспити - €1 тис. і за завершення навчання - €1,5 тис. Якщо отримувач обирає навчання за субсидією, підтримка може тривати до трьох років. Українці, які проходять тривале навчання, можуть отримувати щомісячний бонус у €75.

У Польщі з 1 липня 2024 рокузмінилися умови надання допомоги біженцям з України.

Зокрема, термін дії тимчасового захисту для українців продовжено до 30 вересня 2025 року.

Це рішення дасть змогу українцям продовжувати користуватися медичними послугами, отримувати сімейні і соціальні виплати, а також залишатися у колективних закладах розміщення.

Зараз ви читаєте новину «Хто може втратити виплати у Німеччині: що треба знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі