вівторок, 30 серпня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль намагається зберегти видимість великих військових успіхів – ISW

Кремль намагається зберегти видимість великих військових успіхів – ISW
Країна-агресорка Російська Федерація намагається утримати фасад великих військових успіхів в Україні. Фото: ГУР МО

Країна-агресорка Російська Федерація намагається утримати фасад великих військових успіхів в Україні.

Увечері 29 серпня міноборони РФ заявило, що український контрнаступ був "обмеженим і невдалим зусиллям просунутися за трьома невказаними напрямками в Херсонській області". Цим задали тон наступним обговоренням контрнаступу у російському медіапросторі, зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міць, відвага і швидкість: як минають дні українських артилеристів на фронті

Російські блогери стверджували, що повідомлення про український контрнаступ були "перебільшені, фальшиві чи, швидше за все, не увінчалися успіхом". Також вони стверджували, що Збройні сили України досі не мали змоги прорвати російські оборонні рубежі в минулих контратаках. Росіяни переконують, що українські сили, "як і раніше, не зможуть зробити це".

"Ці зневажливі заяви вказують на те, що Кремль прагне підтримувати фасад великих військових успіхів Росії в Україні", – наголосили в ISW.

29 серпня заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олексій Мацулевич заявив, що почалися бої за Херсон.

Будь-які дії спочатку необхідно завершити, тільки тоді вони будуть результативними, сказала керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Кремль намагається зберегти видимість великих військових успіхів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі