понеділок, 16 січня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль просуває у світових ЗМІ фейки про західне озброєння – РНБО

Кремль просуває у світових ЗМІ фейки про західне озброєння – РНБО
У РНБО розповіли про фейки Росії у західних ЗМІ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські пропагандисти минулого тижня намагалися просувати у світових ЗМІ фейки про нібито "неефективність" озброєння, яке надають Україні Сполучені Штати Америки та Європа.

Метою таких маніпуляцій була спроба спровокувати Вашингтон припинити постачати Києву зброю та техніку. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони в Telegram.

Кремлівські "журналісти" поширювали дезінформацію, що нібито допомога Заходу є "неефективною", тому особливих успіхів на полі бою не слід очікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували передачу нових танків Abrams

Окрім цього, пропагандисти просували фейк про місто Соледар на Донеччині. Стверджували, що росіянам нібито вдалося його захопити.

"Метою маніпуляцій є зародження сумнівів у спроможності України дати відсіч країні-окупанту", – пояснили у ЦПД.

Спецслужби Росії планують від імені популярних західних видань звертатися до українських журналістів. Пропонуватимуть надавати інформацію про стан української економіки, політичну ситуацію в державі й діяльність Збройних сил України для фейкових вкидів. Ворожа дезінформація спрямована на підрив довіри до України з боку західних партнерів, попередило Головне управління воєнної розвідки України 15 січня.

Зараз ви читаєте новину «Кремль просуває у світових ЗМІ фейки про західне озброєння – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі