понеділок, 30 жовтня 2023 15:25

Кремль прокоментував погром у Махачкалі: звинуватили Захід

Кремль прокоментував погром у Махачкалі: звинуватили Захід
У Москві вважають, що погром влаштували "зовнішні сили". Фото: РосЗМІ

У Кремлі звинуватили Захід в організації антисемітських заворушень у Махачкалі.

Речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що це все результат "втручання ззовні", передають РосЗМІ.

"Добре відомо й очевидно, що вчорашні події навколо аеропорту Махачкали є результатом втручання ззовні", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці проаналізували антисемітські акції у Росії

Пєсков додав, що президент Володимир Путін отримує доповіді про ситуацію від ФСБ, Росгвардії і губернатора Дагестану Сергія Мелікова.

Російський президент проведе нараду для обговорення "спроби Заходу" використовувати конфлікт на Близькому Сході для розколу ситуації всередині Росії.

Там будуть присутні прем'єр-міністр Михайло Мішустін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв, глава Росгвардії Віктор Золотов, голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін та інші.

Міністру оборони Росії Сергію Шойгу через ситуацію у Махачкалі довелося швидше відлітати з Китаю. Він прибув туди для участі в безпековому форумі. Після виступу Шойгу довелося терміново повертатися.

29 жовтня у місті Махачкала Російської Федерації учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, шукаючи євреїв.

Випадок у Махачкалі - це частина масово поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яку пропагують російське державне телебачення і влада, прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Кремль прокоментував погром у Махачкалі: звинуватили Захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі