неділя, 01 серпня 2021 23:15

Користувачі Zoom отримають $85 млн компенсації

Користувачі Zoom отримають $85 млн компенсації
Фото: Reuters

Компанія Zoom Video Communications Inc. погодилася виплатити близько 85 мільйонів доларів США для врегулювання претензій у рамках коллективного позову користувачів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на рішення суду Сан-Хосе, штат Каліфорнія. Користувачі звернулися в суд Сан-Хосе (штат Каліфорнія), звинувачуючи компанію в тому, що вона не забезпечила достатнього рівня конфіденційності даних. Зокрема, позивачі визнали порушенням угоди передачу даних з Facebook, притому що за умовами угоди компанія не мала права передавати їх третім особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ever Given покине Суецький канал. Власники погодилися на компенсацію

Крім того, позивачі стверджували, що компанія не в змозі забезпечити надійний захист їх даних від хакерських атак. Суд задовольнив позовну заяву і виніс постанову, відповідно до якої Zoom доведеться виплатити користувачам грошову компенсацію.

Zoom погодилася виплатити власникам платних акаунтів по $25, а безкоштовних – по $15. В цілому для врегулювання інциденту компанія витратить близько $85 млн. Також суд зобов'язав Zoom переглянути діючі правила конфіденційності, щоб підвищити рівень захисту даних користувачів платформи.

Українці заплатять 1,1 млн грн судді, якого звинувачували в хабарництві.

Зараз ви читаєте новину «Користувачі Zoom отримають $85 млн компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі