неділя, 24 липня 2022 02:26

Координаційний центр по "зерновому коридору" розпочав роботу

Координаційний центр по "зерновому коридору" розпочав роботу
Україна з Туреччиною та ООН підписала угоду про безпечне вивезення зерна через Чорне море. Фото: hromadske.radio

У Стамбулі (Туреччина) розпочав роботу координаційний центр за участю представників України, Росії та ООН.

Вони стежитимуть за "зерновим коридором", повідомляє Hurriyet.

"Представники Росії та України, а також представник ООН вже почали працювати з Туреччиною в спільному координаційному центрі. Робота почалася відповідно до досягнутої нами домовленістю. Ми сподіваємося, щоб це все було так, як зазначено в меморандумі", - заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк пояснив нюанси зернової угоди та "психічного стану" Росії

Згідно з домовленостями, координаційний центр буде перевіряти, щоб судна, які йдуть в чорноморські порти за аграрною продукцією, не доставляли Україні зброю.

Київ також вважає, що спільна інспекція убезпечить українські порти від заходу "троянських коней" під виглядом цивільних суден.

22 липня в Стамбулі підписали угоду між Україною, Росією, Туреччиною та ООН про вивезення українського зерна. Згідно з договором, зерно й інше продовольство вивозитимуть кораблями з трьох українських портів. Росія також має забезпечити "режим тиші".

Проте вже 23 липня російські загарбники обстріляли Одеський порт крилатими ракетами типу "Калібр". У порту було зерно, яке готували на експорт.

Зараз ви читаєте новину «Координаційний центр по "зерновому коридору" розпочав роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі