вівторок, 05 грудня 2017 03:28

Композицію з тисячі ліхтарів створили у Нідерландах

Композицію з тисячі ліхтарів створили у Нідерландах
Ліхтарі реагують на рухи та світло. Фото:static.espreso.tv

Більше тисячі автономних ліхтарів встановили художники у нідерландському лісі. Ліхтарі реагують на рухи і світло.

Проект під назвою Pixi складається з 1250 червоних ліхтарів, встановлених в лісі в 190 кілометрах від Амстердама, про це пише Еспресо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник малює сцени з фільмів на попкорні

Художники з нідерландської студії WERC розташували ліхтарики на території близько 7,5 гектарів. В них встановлені мікропроцесори, за допомогою яких вони передають сигнали одне одному. Кожен з ліхтариків налаштований індивідуально, щоб вмикатися і вимикатися в певні проміжки часу. Автори запевняють, що вогні реагують на світ і рух, передають між собою сигнали "як єдиний цифровий організм".

Вогні прикрашатимуть ліс до січня. Територія проекту Pixi відкрита тільки вночі і на неї одночасно запускають лише вісім людей. У WERC запевнили, що проект перевірила незалежна компанію по захисту навколишнього середовища.

У Києві на Подолі на задньому дворі будівлі посольства Нідерландів на Контрактовій площі, 7 з'явився новий яскравий мурал. Його намалював нідерландський художник Super A, який дуже любить зображати на фасадах будинків дивовижних птахів, особливо відома його робота з двома голубами, які виглядають, як живі.

Зараз ви читаєте новину «Композицію з тисячі ліхтарів створили у Нідерландах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua