понеділок, 30 березня 2020 10:48

КНДР випробувала ракети "Суперград"

КНДР випробувала ракети "Суперград"
Пробний запуск реактивних ракет КНДР. Фото: Reuters

29 березня Північна Корея провела нове ракетне тестування надвеликої реактивної системи залпового вогню - РСЗВ.

Із території КНДР, неподалік північнокорейського міста Вонсан, у напрямку Японського моря корейські військові запустили 2 об'єкти, пише DW.

30 березня Пхеньян прокоментував навчання. Це був пробний запуск надвеликої реактивної системи залпового вогню - РСЗВ. Тести були успішними, тож незабаром цей тип озброєння надійде у корейські війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно хворих немає. Але КНДР таємно попросила світ допомогти

Обидві ракети подолали відстань у 230 км на максимальній висоті 30 км. А потім упали неподалік виключної економічної зони Японії. Це вже 4-й ракетний тест за останній місяць. Попри те, що резолюції Радбезу ООН забороняють Північній Кореї будь-які тестування балістичних ракет.

Уряд Південної Кореї засудив ці та попередні випробовування. Мовляв, доки весь світ бореться з коронавірусом, цей жест - "украй недоречний".

30 березня у світі зареєстровано 716 101 випадок зараження коронавірусом. Дані опублікував центр Джона Гопкінса, який веде статистику зареєстрованих випадків. В Україні у той самий час виявили 475 випадків захворювання на COVID-19. З них 10 людей померли.

Зараз ви читаєте новину «КНДР випробувала ракети "Суперград"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі