вівторок, 15 грудня 2020 13:15

Китайська розвідка підслуховує телефони американців - ЗМІ

Китайська розвідка підслуховує телефони американців - ЗМІ
Китай може відстежувати і перехоплювати телефонні розмови американців. Фото: pixabay

Мережі мобільного зв'язку у Карибському басейні використовують китайські спецслужби.

Роблять це, щоб шпигувати за громадянами США, передає The Guardian з посиланням на засновника Exigent Media Гері Міллера.

Для цього підконтрольний їм оператор зв'язку під час поїздок абонентів за кордон направляє на їх пристрої спеціальні сигнали. За словами Міллера, який є фахівцем з безпеки мобільних мереж, таким чином китайці можуть відстежувати і перехоплювати телефонні розмови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп пригрозив Китаю розплатою за коронавірус

Команди відправляються операторами зв'язку по глобальній мережі без відома абонента, щоб визначати місцеперебування мобільних, зв'язувати їх один з одним, оцінювати плату за роумінг. Але деякі сигнальні повідомлення можуть використовуватися у незаконних цілях, таких як стеження, моніторинг або перехоплення повідомлень.

"Урядові органи і Конгрес вже багато років знають про уразливість загальнодоступних мобільних мереж. Рекомендації з безпеки, зроблені нашим урядом, не були виконані, і їх недостатньо, щоб зупинити зловмисників. Ніхто в галузі не хоче, щоб громадськість знала про серйозність триваючих атак стеження. Я ж хочу, щоб про це знали", — пояснив Міллера.

Експерт оцінює, що за період з 2018-го по 2020 рік з такими атаками зіткнулися десятки тисяч громадян США. У свою чергу китайська сторона всі звинувачення відкидає.

Китайська влада намагається вплинути на потенційних працівників адміністрації нового президента США Джо Байдена. Американська контррозвідка проводить роз'яснювальну роботу з Китаєм, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Китайська розвідка підслуховує телефони американців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі