четвер, 10 серпня 2023 07:49

Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни

Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни
Лідер КНДР Кім Чен Ин закликав своїх генералів готуватися до можливої війни. Фото: eastnews.ua

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин закликав країну готуватися до можливої війни.

Лідер КНДР хоче збільшити виробництво ракетних двигунів та артилерійських засобів, пише Reuters.

"Кім Чен Ин на сьомому розширеному засіданні 8-го Центрального військового комітету Трудової партії закликав військове керівництво країни краще готуватися до можливої війни. Диктатор відправив у відставку старшого генерала Збройних сил КНДР, начальника Генерального штабу Пак Су Іла. На його місце призначив генерала Рі Йон Гіля", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія невдоволена діями Китаю щодо України

Диктатор відвідав збройові заводи, після чого закликав готуватися до можливої війни.

"Кім Чен Ин хоче збільшити виробництво зброї, зокрема ракетних двигунів та артилерійських засобів. Він також закликав до проведення військових навчань", – зазначило видання.

Північна Корея влаштувала для делегацій з Китаю та Росії військовий парад у Пхеньяні. Кім Чен Ин продемонстрував ракети, здатні нести ядерну зброю, а також нові ударні безпілотники. Китайська та російська делегації стали першими відвідувачами КНДР з початку пандемії Covid-19. Парад присвятили 70-й річниці закінчення Корейської війни, яку в Північній Кореї святкують як "День перемоги".

Росія та Китай виступають проти спроб Заходу запровадити нові санкції проти Північної Кореї через те, що вона продовжує розробляти балістичні ракети, стверджуючи, що існуючі заходи слід послабити в гуманітарних цілях та допомогти спонукати Пхеньян до переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі