субота, 19 листопада 2022 09:58

Кім Чен Ин розповів, навіщо запускає ракети в бік Японії

Кім Чен Ин розповів, навіщо запускає ракети в бік Японії
Ракета Hwasong-17 все ще перебуває на стадії розробки, але уже є далекобійною балістичною зброєю Пхеньяна. Фото: eastnews.ua

Випробування Північною Кореєю нещодавно розробленої міжконтинентальної балістичної ракети підтвердили, що КНДР має ще одну "надійну й максимально потужну" зброю для стримування зовнішніх загроз, зокрема, від Сполучених Штатів Америки.

Про це 19 листопада заявив північнокорейський лідер Кім Чен Ин, пише Associated Press. Він додав, що провокації з боку Вашингтона нібито призведуть до його самознищення.

"Державні ЗМІ Північної Кореї повідомили, що Кім Чен Ин спостерігав за запуском ракети Hwasong-17. Разом з ним були його дружина Рі Сол Джу та 9-річна донька, а також інші високопосадовці КНДР", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час запуску балістичної ракети: Кім Чен Ин уперше показав 9-річну доньку

Деякі експерти вважають, що ракета Hwasong-17 все ще перебуває на стадії розробки. Водночас, вона вже є далекобійною балістичною зброєю Пхеньяна, призначеною для несення декількох ядерних боєголовок для ураження систем протиракетної оборони США.

Північнокорейські офіційні особи називають ракету Hwasong-17 найсильнішою стратегічною зброєю у світі. Корейський диктатор тим часом зазначив, що його країна змушена ще більше зміцнювати своє "переважне ядерне стримування" у відповідь на "дедалі прозоріші" військові загрози з боку США.

18 листопада КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Корейський снаряд упав у винятковій економічній зоні Японії, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда. За звичайної траєкторії польоту ракета могла подолати майже 15 тис. км і досягти континентальної частини США.

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс скликала термінові переговори з лідерами Японії, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії та Канади на тлі нещодавнього запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-17.

17 листопада Північна Корея вкотре випустила ракету в бік сусідів.

Нещодавні ракетні запуски КНДР були імітацією ударів по Південній Кореї та Сполучених Штатах Америки. Це було зроблено, оскільки дві країни провели "небезпечні військові навчання", заявила Північна Корея 7 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин розповів, навіщо запускає ракети в бік Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі