пʼятниця, 18 листопада 2022 11:30

У США відреагували на запуск КНДР міжконтинентальної ракети

У США відреагували на запуск КНДР міжконтинентальної ракети
КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Фото: pixabay.com

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс проведе термінові переговори з лідерами Японії, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії та Канади на тлі нещодавнього запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети.

Зустріч із лідерами "п'ятірки" відбудеться на полях Азійсько-Тихоокеанського саміту, який почався у Бангкоку, повідомив офіційний представник адміністрації США, передає AFP.

"Це була велика ракета Hwasong-17, яка може нести кілька боєголовок і має дальність ураження до 15 тис. км. Цього достатньо, щоб ударити по будь-якій точці на материковій частині США", – ідеться у повідомленні.

Ракета стартувала о 3:15 за київським часом та пролетіла майже 1 тис. км з апогеєм до 6, 5 тис. км та максимальною швидкістю у напрямку Східного моря, повідомили південнокорейські військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея шиє зимову форму для Росії – ЗМІ

Пуск відбувся лише через добу після того, як міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі попередила, що Пхеньян вдасться до "жорсткіших" заходів, якщо США продовжать зміцнювати зв'язки з Сеулом.

18 листопада КНДР провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Корейський снаряд упав у винятковій економічній зоні Японії, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда.

17 листопада Північна Корея вкотре випустила ракету у бік сусідів.

Керівництво Північної Кореї відкинуло заяви про те, що країна почала постачати артилерійські системи Росії як допомогу в її агресії проти України.

Нещодавні ракетні запуски КНДР були імітацією ударів по Південній Кореї та Сполучених Штатах Америки. Це було зроблено, оскільки дві країни провели "небезпечні військові навчання", заявила Північна Корея 7 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У США відреагували на запуск КНДР міжконтинентальної ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі