вівторок, 01 березня 2022 02:51

Канада допоможе Україні зброєю і заборонить імпорт російської нафти

Канада допоможе Україні зброєю і заборонить імпорт російської нафти
Канада знову надсилає зброю Україні. Фото: aa.com.tr

Канада надасть Україні протитанкове озброєння та модернізовані боєприпаси для підтримки її боротьби проти російського вторгнення, і заборонить імпорт російської сирої нафти.

Про це оголосив прем'єр-міністр Джастін Трюдо, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно: США запровадили санкції проти Путіна й Лаврова

"Канада й надалі підтримуватиме героїчну оборону України проти російських військових. Ми оголошуємо про свій намір заборонити весь імпорт сирої нафти з Росії, галузі, яка принесла велику користь президенту Путіну та його олігархам", - сказав Трюдо.

Канада вже надіслала Україні зброю та нелетальну підтримку, а також підтримала низку санкцій, у тому числі підтримала від'єднання Росії з системи SWIFT для міжнародних банківських платежів.

"Ми надаємо Україні ще більше летальної допомоги, ми надішлемо 100 систем протитанкової зброї Carl Gustaf і 2000 ракет, і плануємо якнайшвидше їх доставити", - сказала міністр оборони Аніта Ананд.

За даними Статистичного управління Канади, у 2021 році Канада імпортувала російських енергопродуктів на суму 289 мільйонів канадських доларів ($228 мільйонів).

Заборона на нафту в Росії наразі стосується лише нафти, але далі уряд розглядає нафтопохідні продукти, повідомило джерело в уряді.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про підтримку скасування доступу Росії до міжнародної системи платежів і обміну повідомленнями, відомої як SWIFT. Також країна введе санкції проти президента Росії Володимира Путіна та його міністра закордонних справ Сергія Лаврова за напад Росії на Україну.

"Ці люди несуть найбільшу відповідальність за смерть і руйнування, які відбуваються в Україні", – сказав Трюдо.

Зараз ви читаєте новину «Канада допоможе Україні зброєю і заборонить імпорт російської нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі