понеділок, 12 червня 2023 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

До кінця 2024 року для України виготовлять нові батареї Patriot

До кінця 2024 року для України виготовлять нові батареї Patriot
У компанії Raytheon Technologies вражені ефективністю Patriot. Фото: eastnews.ua

Ще п'ять батарей системи протиповітряної оборони Patriot для України до кінця 2024 року планує виготовити компанія Raytheon Technologies.

Raytheon збільшує виробництво до 12 батарей Patriot на рік, повідомив генеральний директор компанії Грег Хейс у коментарі The Wall Street Journal.

Україна зараз має дві батареї Patriot, які передали США та Нідерланди. Кожна з них включає вісім пускових установок та інше необхідне обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Puma, HAWK і лазерне наведення: що буде у пакеті допомоги від "дядька Сема" на $2 млрд

Хейс сказав, що компанію вразила ефективність комплексу. Він поряд з іншими системами ППО знищив майже 90% російських цілей.

"Україна доопрацювала програмне забезпечення Patriot, щоб він міг відстежувати та знищувати гіперзвукові ракети, що летять удвічі швидше, ніж було задумано", – вказали у статті.

В України є як ракети PAC-2, які використовують заряд вибухової речовини, так і PAC-3, які знищують ракету чи літак на високій швидкості.

У травні країна-агресорка Російська Федерація випустила по Україні 403 дрони Shahed-136/131 і 190 ракет різних типів, згідно з даними зведень Повітряних сил ЗСУ. РФ протягом минулого місяця витратила на атаки щонайменше $1 млрд 788 млн. До такого висновку дійшла Gazeta.ua. Вартість одного Shahed – близько $30 тис. Тобто загальна вартість випущених росіянами дронів становить понад $12 млн.

Росія у травні активізувала атаки ракетами та дронами по Україні після деякої паузи. Особливо росіяни хотіли вдарити по Києву, де лише за минулий місяць нарахували близько 17 обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «До кінця 2024 року для України виготовлять нові батареї Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі