четвер, 08 серпня 2024 08:36

Через ситуацію у Курській області зросли ціни на газ у Європі - Bloomberg

Через ситуацію у Курській області зросли ціни на газ у Європі - Bloomberg
ЗСУ могли захопити пункт транзиту газу. Фото: росЗМІ

Ціни на газ у Європі різко зросли до найвищого рівня цього року після заяв про те, що українські війська нібито захопили ключовий пункт транзиту газу у Курській області РФ.

Ф'ючерси на еталонні товари зросли на 4,8% до €38,45 за мегават-годину, найвищого рівня з грудня. Про це повідомляє Bloomberg.

"Агентство пише про повідомлення російського військового блогу Rybar про те, що нібито українські війська захопили точку забору газу поблизу міста Суджа. Цю заяву не вдалося перевірити із незалежних джерел", - йдеться у повідомленні.

Про захоплення пункту написали у російському каналі "Рыбарь" З незалежних джерел їх підтвердити не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США планують зв'язатися з Україною та з'ясувати, що відбувається в Курській області РФ

Ні Газпром, ні Міністерство оборони України, ні Генеральний штаб ЗСУ цю інформацію не коментували.

Станція Суджа є важливою частиною газотранспортної системи, через яку російський газ постачається до Європи через Україну. Скорочення поставок може призвести до зростання цін для споживачів та промисловості.

Російські пропагандисти і так звані "воєнкори" заявили, що Збройні сили України увійшли у Курську область РФ у ніч на 6 серпня і закріпилися в прикордонній зоні.

Telegram-канали, близькі до російського міністерства оборони, заявили, що підрозділи ЗСУ нібито зайняли села Ніколаєве-Дар'їно, Свердліково і Дар'їно у Суджанському районі Курської області.

Також росіяни заявили, що українські війська нібито намагалися взяти під свій контроль трасу Рильськ - Суджа, просунулися у напрямку до передмістя Суджі - Гончарівки, де нібито тривають бої, і що нібито бої йдуть у прикордонному хуторі Олешня.

Зараз ви читаєте новину «Через ситуацію у Курській області зросли ціни на газ у Європі - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі