субота, 10 серпня 2024 00:25

Ізраїль погодився на переговори з ХАМАС

Ізраїль погодився на переговори з ХАМАС
Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу погодився на вимогу лідерів США, Катару та Єгипту про мирні переговори з ХАМАС. Фото: eastnews.ua

Ізраїль погодився відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню в секторі Гази 15 серпня.

Це відбудеться на вимогу лідерів США, Катару та Єгипту, які готові бути посередниками. Про це повідомляє Times of Israel.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньягу зазначив, що делегація вирушить у місце, де будуть остаточно узгоджені деталі угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери трьох країн закликали Ізраїль та ХАМАС до переговорів

ХАМАС ще не відповів на цю пропозицію.

Відомо, що з 251 заручника, захопленого ХАМАСом 7 жовтня, 111 залишаються в Газі, включаючи тіла 39 загиблих. ХАМАС також утримує двох ізраїльських цивільних осіб, які потрапили в сектор у 2014 і 2015 роках, а також тіла двох солдатів ЦАХАЛу, загиблих у 2014 році.

Під час попереднього перемир'я наприкінці листопада ХАМАС звільнив 105 цивільних осіб, а також чотирьох заручників. Війська врятували семеро заручників живими, і було знайдено тіла 24 заручників, включаючи двох солдатів ЦАХАЛу.

Представник адміністрації США повідомив, що підготовчі переговори до зустрічі наступного тижня, ймовірно, розпочнуться у Вашингтоні, оскільки США також готуються до можливого нападу на Ізраїль з боку Ірану.

Раніше адміністрація США закликала Іран переглянути свою реакцію на ліквідацію політичного ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ганію. Він загинув унаслідок вибуху дистанційно керованої бомби, яка була встановлена в його тегеранському гостьовому будинку. При цьому не загинув жоден громадянин Ірану.

Тегеран став схилятися до цієї позиції Вашингтона, хоча спочатку відкидав її.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль погодився на переговори з ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі