понеділок, 30 жовтня 2023 22:21

Ізраїль не припинить атакувати Сектор Гази - Нетаньягу пояснив чому

Ізраїль не припинить атакувати Сектор Гази - Нетаньягу пояснив чому
Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ не припинить бойові дії в Газі. Фото: eastnews.ua

Ізраїль не припинить вогонь у Секторі Гази після нападу ХАМАСу.

Бо це означатиме капітуляцію перед терористам. Так сказав прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, передає Times of Israel.

"Ізраїль не погодиться на припинення бойових дій після жахливих терактів 7 жовтня. Це означає, що ми маємо здатися терору, здатися варварству. Цього не станеться", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Ізраїлю масовано атакувала ХАМАС

Прем'єр Ізраїлю додав, що ніхто не просив би США погодитися на припинення вогню після нападу на Перл-Харбор під час Другої світової війни.

Коментуючи кількість загиблих палестинців у Газі, Нетаньягу зазначив, що має бути "моральна різниця між навмисним вбивством безневинних та ненавмисними жертвами, які супроводжують кожну законну війну".

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників.

Після цього в Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф, який означає повну свободу дій для військових. Почалися масштабні обстріли Сектору Гази, де засіли бойовики ХАМАСу.

Мусульмансьокі країни засудил дії Ізраїлю і закликали припинити атаки на цивільну Газу. Пом'якшити ситуацію спробували лідери США та європейських країн. Проте Ізраїль не погоджується на стримування воєнних дій. Він вимагає негайної здачі терористів ХАМАС та звільнення заручників.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не припинить атакувати Сектор Гази - Нетаньягу пояснив чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі