неділя, 24 грудня 2023 11:16

Іранський дрон атакував цивільне судно

Іранський дрон атакував цивільне судно
В Індійському океані атакували танкер з хімікатами. Фото: FleetMon.com

Іранський ударний безпілотник атакував танкер з хімікатами в Індійському океані.

Це вже сьома іранська атака на комерційне судно з 2021 року, повідомляє Міноборони США, передає CNN.

"Моторне судно CHEM PLUTO, танкер-хімовоз під прапором Ліберії, що належить Японії та Нідерландам, був уражений сьогодні приблизно о 10 ранку за місцевим часом (6 ранку за Грінвічем) в Індійському океані, за 200 морських миль від узбережжя Індія за допомогою одностороннього ударного безпілотника, випущеного з Ірану", - повідомив представник Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран наказав "Хезболлі" атакувати Ізраїль - ISW

Жертв та постраждалих немає. Пожежу на борту танкера загасили.

У момент атаки жодних кораблів військово-морських сил США поблизу не було. Центральне командування ВМС підтримувало зв'язок з судном, яке атакували.

Берегова охорона Індії повідомила, що на борту був 21 член екіпажу і що "судно пробивається у бік Мумбаї".

Сполучені Штати Америки оголосили про початок спецоперації у Червоному морі. Операція під назвою Prosperity Guardian має на меті захист судноплавства, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

Операція об'єднує низку країн, зокрема, Велику Британію, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські острови та Іспанію для спільного розв'язання проблем безпеки у південній частині Червоного моря та Аденської затоки.

Зараз ви читаєте новину «Іранський дрон атакував цивільне судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі