середа, 06 січня 2021 16:08

Іран просив допомогти фальсифікувати дані щодо авіакатастрофи МАУ

Іран просив допомогти фальсифікувати дані щодо авіакатастрофи МАУ
У жовтні Іран взяв на себе всю відповідальність за збиття. Фото: Reuters

Іранська сторона просила українських експертів допомогти їй сфальсифікувати дані щодо причини катастрофи падіння пасажирського літака МАУ в Тегерані.

Про це заявив в. о. керівника Національного бюро з розслідування авіаційних подій Ігор Мішарін.

"Я розслідував в Ірані вже 3 катастрофи. Приїжджаю туди, ми там всі вже один одного знаємо. І, загалом, іранці з самого початку звернулися до мене: "Допоможи розшифрувати повз американців цю інформацію, щоб ми одразу ж, так би мовити, могли зробити висновки і якось фальсифікувати цю інформацію", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 5-ї спроби: МЗС України отримало фінальний звіт від Ірану щодо катастрофи літака МАУ

Уранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс Тегеран-Київ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також 2 пасажири були громадянами України.

Спочатку причиною авіакатастрофи іранці називали технічну несправність літака. Однак уже ввечері 9 січня стало відомо, що український Боїнг був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана.

У жовтні Іран взяв на себе всю відповідальність за збиття.

Водночас у МЗС заявили, що процес виплати компенсацій рідним жертв збитого літака МАУ під Тегераном може затягнутися на 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «Іран просив допомогти фальсифікувати дані щодо авіакатастрофи МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі