середа, 30 листопада 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран міг передати Росії сотні бойових БПЛА – Пентагон

Іран міг передати Росії сотні бойових БПЛА – Пентагон
Кремль шукає можливість придбати нові бойові системи для війни проти України. Фото: Getty Images

Іран передав Росії щонайменше кілька сотень бойових безпілотників, які застосовуються у війні проти України.

Зараз Кремль шукає можливість придбати нові бойові системи для війни. Про це заявив речник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки генерал Патрік Райдер на брифінгу, пише "Укрінформ".

Речник Пентагону не назвав точну кількість ударних дронів, які отримала Росія від Ірану. Але зазначив, що тепер кремлівський режим шукає додаткові способи придбати різні бойові системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зможе самостійно виготовляти іранську зброю – ЗМІ

Райдер додав, що у США викликає занепокоєння тісне співробітництво між Росією та Іраном, які разом використовують терор проти цивільного населення для досягнення своїх цілей.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

Влада Ірану категорично відкидала звинувачення в продажу безпілотників Російській Федерації. У Тегерані також заперечували, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму для навчання росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки та американського телеканалу CNN.

Зараз ви читаєте новину «Іран міг передати Росії сотні бойових БПЛА – Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі