середа, 02 серпня 2023 06:39

Іран хоче виробляти дрони в Росії та Білорусі

Іран хоче виробляти дрони в Росії та Білорусі
Іранські дрони невдовзі можуть виробляти на території РФ та Білорусі. Фото: tsn.ua

Іран готується до будівництва заводів з виробництва дронів у Росії та Білорусі.

Це допоможе Москві наростити свою "армію" безпілотників, а Ірану – залучити до країни валюту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що 31 липня міністр оборони Білорусі Віктор Хренін під час зустрічі зі своїм іранським колегою Мохаммадом Резою Аштіані обговорювали створення заводу з виробництва дронів-камікадзе в Білорусі для підтримки російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь домовляється з Іраном щодо виробництва Shahed – ISW

Перед цим іранські інженери вже вивчали можливість трансформації заводу в білоруському Гомелі для виробництва дронів. У червні США повідомили, що Іран допомагає Росії побудувати завод із виробництва дронів у Єлабузі.

Аналітики вважають, що будівництво заводу з виробництва іранських безпілотників у Білорусі полегшить логістичні проблеми, з якими стикається Росія під час транспортування дронів з Ірану через Близький Схід. Виробництво БПЛА в РФ та Білорусі дозволить Ірану залучити валютні кошти в економіку.

Росія збільшила виробництво ударних дронів, але не зізнається, скільки іноземних компонентів використовує в них. А у ворожих безпілотниках росіян явно є іноземні складові.

Українська розвідка та Збройні сили збирають докази щодо причетності інших країн до виробництва бойових БПЛА, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Іран хоче виробляти дрони в Росії та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі