неділя, 21 серпня 2022 09:55

Індія потерпає від повеней і зсувів: десятки загиблих і зниклих безвісти

Індія потерпає від повеней і зсувів: десятки загиблих і зниклих безвісти
Негода вирує на півночі Індії. Фото: eastnews.ua

На півночі Індії в штаті Хімачал-Прадеш внаслідок повеней і зсувів ґрунту загинули щонайменше 15 людей. Ще вісім вважають зниклими безвісти.

У селі округу Манді через зсув ґрунту завалився будинок. Загинули вісім членів однієї родини. Така інформація на 20 серпня, зазначає видання The Times of India.

У цьому ж окрузі загинули ще двоє. Паводок, спричинений зливою, змив п'ять будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплені вулиці та паралізований транспорт – Одесу знову накрила злива

Також троє людей загинули в окрузі Чамба. Їхній будинок обвалився внаслідок зсуву ґрунту. Випадки руйнування будинків зафіксували й в інших районах. Внаслідок цього негода забрала життя ще щонайменше двох осіб.

Тривають пошуки зниклих безвісти. До того ж місцева влада розпорядилася тимчасово закрити школи в районах, охоплених стихією.

Торік південна Індія і сусідня Шрі-Ланка постраждали від сильних сезонних дощів, які розпочалися 1 листопада 2021 року й тривали практично місяць. Здебільшого через щорічні мусони потерпають кілька штатів. Загалом у листопаді в країні випало 882 мм дощів, а це 79% надлишку опадів. Щонайменше 26 людей загинули в Індії і 25 на Шрі-Ланці від сильних повеней і обвалів будівель. Ще кілька десятків зникли безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Індія потерпає від повеней і зсувів: десятки загиблих і зниклих безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі