субота, 26 серпня 2023 11:49

Має "теплі почуття" до Росії: назвали "неочікуваного" переможця дебатів серед республіканців у США

Має "теплі почуття" до Росії: назвали "неочікуваного" переможця дебатів серед республіканців у США
Вівек Рамасвамі переміг у першому раунді дебатів серед республіканців, які претендують на пост президента. Фото: gettyimages.com

У США визначили переможця першого раунду внутрішньопартійних дебатів серед республіканців ‒ претендентів на пост президента.

Ним став маловідомий кандидат, мільйонер індійського походження Вівек Рамасвамі. Про це повідомляє ВВС.

Видання припускає, що гідну конкуренцію йому міг би скласти колишній президент Дональд Трамп, який сподівається повернутися до Білого дому після чотирирічної перерви. Однак Трамп у дебатах участі не брав, адже четвер провів у штаті Джорджія, у в'язниці округу Фултон. Там його оформили як ув'язненого №P01135809, після чого негайно випустили під заставу.

Самовисуванець Рамасвамі домінував протягом усього раунду дебатів. Він відрізняється від своїх опонентів за цілою низкою ознак. Зокрема, він на жодну виборну посаду ніколи не висувався.

Більше того, за його ж визнанням, в останніх чотирьох президентських виборчих кампаніях, починаючи з 2008 року, він не брав участі навіть як виборець.

Тому у своїх виступах Рамасвамі позиціонує себе як аутсайдера від республіканців, який кидає виклик політичному істеблішменту з багатьох питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп повернувся у Twitter після більш як 2,5 року відсутності та виклав фото з в'язниці

Як пише видання, він, серед іншого, відомий любов'ю до Трампа та теплими почуттями до Росії. Рамасвамі не є прихильником підтримки України і вважає, що альянс РФ та Китаю є найбільшою загрозою для Вашингтона.

Претендент також пропонував мирний план, згідно з яким Київ має віддати Росії практично всю територію Донбасу. Окрім того, він давав гарантії, що Україна не вступить до НАТО.

Відомо, що 38-річний Вівек Рамасвамі народився в штаті Огайо в сім'ї іммігрантів із південної Індії. Батьки виховували майбутнього республіканця в індуїстській традиції, проте віддали сина до католицької школи. У Гарварді він отримав диплом біолога й продовжив навчання, вступивши на юридичний факультет Єльського університету. Паралельно з отриманням другого диплома почав працювати інвестором у хедж-фонді, де швидко заробив собі статки.

У 2014 році Рамасвамі заснував і очолив компанію Roivant Sciences, яка заробляла на купівлі у великих фармацевтичних фірм патентів на не до кінця розроблені препарати, що ще не пройшли клінічні випробування.

Із посади генерального директора він пішов у 2021 році. Цього року журнал Forbes оцінив статки Рамасвамі в $630 млн.

Колишній президент США Дональд Трамп прибув до в'язниці в Атланті, щоб здатися у справі про втручання у вибори в штаті Джорджія в 2020 році. Його заарештували та помістили до в'язниці. Але не надовго.

У СІЗО він пробув близько 20 хвилин та був звільнений під заставу в розмірі 200 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Має "теплі почуття" до Росії: назвали "неочікуваного" переможця дебатів серед республіканців у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі