пʼятниця, 29 січня 2021 18:38

Ховають заживо, щоб подолати стрес
8

Ритуал поховання заживо / Reuters
Ритуал поховання заживо / Reuters
Ритуал поховання заживо / Reuters
Ритуал поховання заживо / Reuters
Ритуал поховання заживо / Reuters

Щоб подолати стрес через коронавірус, тайці проходять ритуал поховання заживо.

У храмі на околиці Бангкока щоденно проводять церемонію - учасники беруть букет квітів і лягають у труну. На них накидають простирадло, і ченці співають молитви. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варанасі вагітних та цнотливих після смерті з'їдають аскети агхорі

У храмі Ват Бангна Най в столиці Таїланду щодня більш як 100 осіб проходять таку церемонію в надії покращити психічний стан чи отримати новий старт у житті.

"Маю визнати, що живу в стресі. Через пандемію отримую менше доходу, і впевнений, що всі тут відчувають те саме. Відчув після ритуалу, що переродився, знову ожив і став новою людиною", - сказав 52-річний Нуцаранг Сіхард, власник продуктового кіоску, який взяв участь у церемонії.

Учасники платять за ритуал $3,3 - за квіти, свічки й одяг. Вони дотримуються інструкцій ченців: спочатку лежать в труні головою на захід, а потім лягають в іншу сторону, що символізує відродження.

Інша учасниця церемонії, 23-річна Чонлатіт Німіменвай, каже, що прийшла, бо ворожка сказала, що її життя в небезпеці. Після ритуалу дівчина розповіла, що почувається краще.

Багато храмів в Таїланді проводять такі церемонії. Монах Пракру Прапатх Варанукідж, який проводив церемонію, сказав, що, хоча ритуал дещо критикують в інтернеті, він вважає важливим роздуми про смерть, бо це нагадує людям, що одного разу ми всі помремо, тому маємо бути обережні з тим, як живемо.

Зараз ви читаєте новину «Ховають заживо, щоб подолати стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі