понеділок, 18 липня 2022 13:08

H&M повністю виходить з російського ринку

H&M повністю виходить з російського ринку
Компанія тимчасово відкриє свої магазини, щоб розпродати товарні запаси, які залишились в Росії. Фото: eastnews.ua

H&M, другий за величиною у світі ритейлер модного одягу, заявив 18 липня, що вирішив згорнути свій бізнес у Росії.

Компанія ще у березні зупинила свій бізнес в Росії – після вторгнення в Україну, повідомляє Reuters.

Для H&M Росія була шостим за величиною ринком. Компанія відкривала нові магазини в цій країні, одночасно скорочуючи кількість фізичних бутиків на багатьох інших ринках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Zara та інші магазини закриваються у Росії

"Після ретельного розгляду ми дійшли висновку, що в ситуації, що склалася, продовжувати наш бізнес в Росії неможливо", – заявив гендиректор Хелена Хельмерссон.

Компанія тимчасово відкриє свої магазини, щоб розпродати товарні запаси, які залишились в Росії. Очікується, що заходи зі згортання діяльності обійдуться приблизно в $191,3 мільйона. Вся сума буде включена в результати третього кварталу як одноразові витрати.

Данський виробник конструкторів Lego йде з російського ринку. Компанія повністю припиняє роботу в Російській Федерації. Московський підрозділ компанії вже скоротив 70 своїх співробітників. У Росії у LEGO був 81 магазин. Компанія призупинила постачання в РФ 3 березня через повномасштабне вторгнення країни в Україну.

Зараз ви читаєте новину «H&M повністю виходить з російського ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі