середа, 06 квітня 2022 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Henkel продовжить працювати в Росії

Henkel продовжить працювати в Росії
До списку міжнародних компаній, які відмовляються йти з ринку окупантів, приєднався німецький виробник побутової хімії та засобів гігієни Henkel. Фото: Henkel

Німецька хімічна компанія Henkel продовжить працювати в Росії лише з певними скороченнями. Таке рішення у компанії пояснили турботою про своїх російських працівників.

У Henkel вважають, що роблять все правильно, оскільки діють в межах накладених на Росію санкцій, пише "24 канал".

Зазначається, що компанія зупинила рекламу в державних медіа і заморозила майбутні інвестиції в Росію.

"Суспільство інколи сприймає це дуже критично. Тому для мене важливо наголосити, що ми повністю застосовуємо всі відповідні санкції," – заявила голова Henkel Сімона Бейгель-Трах.

Вона додала, що керівництво компанії дуже уважно стежитиме за поточними геополітичними подіями та вживатиме подальших заходів у разі потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корпорації, які вже пішли з Росії, отримуватимуть "відзнаки миру" - Єрмак

Головний виконавчий директор компанії Карстен Кнобель наголосив, що повний вихід з Росії може мати далекосяжні наслідки, зокрема для їхніх російських працівників. За даними видання, на 11 російських заводах працює близько 2,5 тис. працівників. При цьому чотири виробничі майданчики компанії в Україні, де працює близько 600 людей, після вторгнення Росії компанія Henkel закрила.

2020 року Henkel отримала 84,1 млрд руб. виторгу - це $1,13 млрд, за даними Forbes. Тобто компанія принесла до російського бюджету сотні мільйонів доларів у вигляді податку, на які країна-агресорка могла профінансувати запуск ракет по мирних українських містах.

Як бойкотувати компанію:

- не купуйте продукцію під марками Persil, Pril, Bref, Taft, Schwarzkopf, Shauma, Fa, Brillance, Glisskur і Dial.
- поширюйте інформацію про аморальний вибір компанії Henkel у соцмережах. Робіть це не лише для українців, але й для світу – пріоритетно для німців, щоб і вони тиснули на свою компанію.
- якщо ви живете у Німеччині, організовуйте мітинги під головним офісом компанії у Дюссельдорфі. Компанія повинна відчути ще більше тиску, щоб вийти з ринку РФ.

Окрім Henkel, ще низка хімічних компаній не покидає ринку країну-агресор Росію. Це: BASF, MBCC, Bayer, 3M, Wacker та The Dow Chemical Company.

Зараз ви читаєте новину «Henkel продовжить працювати в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі