вівторок, 25 травня 2021 03:25

ХАМАС заперечує свою причетність до мінування літака в Білорусі

ХАМАС заперечує свою причетність до мінування літака в Білорусі
ХАМАС не мінував літак Ryanair. Фото: Reuters

Палестинське угруповання ХАМАС спростувало заяви білоруських чиновників про причетність учасників руху до "замінування" літака Ryanаir, який посадили в аеропорту Мінська.

"Це зовсім не наші методи, якісь підозрілі боку роблять це, щоб демонізувати ХАМАС і перешкодити світовим симпатіями до палестинського народу і його законному опору", - повідомляє Reuters з посиланням на спікера руху Фавзі Бархума.

Директор Департаменту з авіації Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі Артем Сікорський заявив, що літак Ryanаir, який посадили в аеропорту Мінська, "замінували солдати ХАМАС".

Повідомлення електронної пошти може англійською мовою з адреси служби ProtonMail з таким текстом: "Ми, солдати ХАМАС, вимагаємо, щоб Ізраїль припинив вогонь в секторі Газа. Ми вимагаємо, щоб Європейський Союз відмовився від підтримки Ізраїлю в цій війні. Відомо, що учасники Delphi Economic Forum повертаються додому рейсом Foxtrot Romeo 4978. У цей літак закладена бомба. Якщо ви не виконаєте наші вимоги, бомба вибухне 23 травня над Вільнюсом ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Співпрацюю зі слідством. Даю свідчення" - з'явилося відео з засновником NEXTA

23 травня в Національному аеропорту Мінська посадили літак Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибух бомби на борту. За розпорядженням Олександра Лукашенка для супроводу літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29. Білоруська влада затримала двох пасажирів рейсу - опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчину.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС заперечує свою причетність до мінування літака в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі