вівторок, 31 жовтня 2023 10:29

"ХАМАС буде переможений": Ізраїль оголосив про початок нової фази операції в Секторі Гази

"ХАМАС буде переможений": Ізраїль оголосив про початок нової фази операції в Секторі Гази
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив про початок третьої фази операції проти ХАМАСу. Фото: gettyimages.com

Ізраїль офіційно оголосив про початок проведення третьої фази воєнної операції проти угруповання ХАМАС.

Вона передбачає розширення наземного наступу у Секторі Гази. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, повідомляє пресслужба МЗС країни.

Під час відкриття щотижневого засідання ізраїльського уряду прем'єр сказав, що країна перебуває "у розпалі війни".

"Ми поставили перед собою чітку мету: знищити військовий та режимний потенціал ХАМАСу. Ми робимо це системно", - заявив Нетаньяху.

Він також озвучив цілі різних етапів операції.

"Перш за все, завершено етап гальмування. Другий етап - атаки з повітря, що постійно продовжуються. Третій - розширення наземного проникнення в Сектор Гази. ЦАХАЛ робить це розміреними, дуже потужними кроками, систематично просуваючись крок за кроком", - розповів Нетаньяху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль не припинить атакувати Сектор Гази - Нетаньягу пояснив чому

Він також звернув увагу на "повну довіру як тактиці, так і управлінню" операції, що проводиться під керівництвом начальника Генерального штабу з боку "всього народу та його керівництва".

"Будуть і подальші кроки, про які не можна розповісти тут, але ми говоримо у "кабінеті війни", - додав Нетаньяху.

За його словами, паралельно проводиться активна робота над стримуванням на північному фронті - в районі кордону з Ліваном.

"Я знову кажу "Хезболлі": ви припуститеся помилки всього свого життя, якщо вирішите повною мірою втрутитися в кампанію. Ви отримаєте удар, який навіть не можете собі уявити", - сказав Нетаньяху.

Ізраїль також продовжує зусилля зі звільнення заручників, яких захопили бойовики ХАМАСу під час свого вторгнення.

"Цей маневр навіть відкриває можливості для звільнення, і ми їх не проґавимо. Ця кампанія вимагатиме часу, будуть несподівані перешкоди, будуть труднощі, будуть втрати, будуть і сюрпризи, але наприкінці я обіцяю вам одне: ХАМАС отримає нокдаун, ХАМАС буде переможений, буде інша Газа", - сказав Нетаньяху.

Окрім того, він додав, що для цього "потрібний терпець і час", зокрема, щоб "заручитися політичною підтримкою".

"Я перебуваю в щоденному контакті з президентом США, наша команда постійно спілкується зі своїми колегами. Ми пояснюємо, що ведемо не лише свою, а й їхню війну. Бо якщо ХАМАС не буде переможений, переможе вісь зла, а якщо переможе вісь зла, вільний світ програє. Це політичне зусилля, і кожен, хто може зробити свій внесок, повинен зробити це", - сказав ізраїльський прем'єр.

Нетаньяху також висловився й про гуманітарні та економічні складові операції.

"Ми намагаємося перемістити населення Гази на південь сектора, ми створили там безпечну зону, куди хочемо направити гуманітарну допомогу. Ми це робимо в координації з нашими американськими друзями. Цей процес теж вимагає часу", - розповів Нетаньяху.

За його словами, третє зусилля — економічне. Уряду потрібно буде зробити "набагато більше, що коштуватиме великі гроші, але це другорядне міркування".

"Найголовніше, що необхідно, - об'єднання сил. Ми створили для ведення війни надзвичайний національний уряд. Зараз народ єдиний як ніколи", - наголосив Нетаньяху.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію в Секторі Гази проти терористів ХАМАС.

Новий етап операції розпочався вночі 28 жовтня, коли сухопутні сили ЦАХАЛу переступили кордон Гази. Це офіційно підтвердив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у своєму зверненні.

Зараз ви читаєте новину «"ХАМАС буде переможений": Ізраїль оголосив про початок нової фази операції в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі