середа, 14 серпня 2024 10:47

Грецію охопила найсильніша пожежа року - яка ситуація в Афінах

Грецію охопила найсильніша пожежа року - яка ситуація в Афінах
У вівторок найсильніша пожежа року в Греції на околицях столиці Афін ослабла. Фото: eastnews.ua

У Греції послабилася масштабна лісова пожежа біля Афін.

Поширення руйнівного полум'я на околицях грецької столиці зупинилося у вівторок завдяки послабленню вітру, повідомляє Euractiv.

"Стихія забрала життя однієї людини. Сотні пожежників за підтримки 10 літаків, що здійснювали водометне бомбардування, боролися з вогнем від неділі. Полум'я перекинулося з лісу на північні передмістя Афін, підпалюючи будинки і викликаючи паніку в районах. Такої пожежі не бачили так близько до центру країни вже кілька десятиліть. Зараз ситуація покращилася, але все ще трапляються випадкові займання", - пише видання.

Уряд оголосив про компенсації та заходи допомоги постраждалим від пожежі, яка, за даними Національної обсерваторії Греції, пошкодила близько 10 тис. га землі.

"Наразі у нас немає нових фронтів, лише окремі осередки. Але ми залишаємося у стані підвищеної готовності", - заявив представник пожежної бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція потерпає від потужних пожеж: з Криту евакуюють людей

Пожежа в понеділок досягла передмістя Врілісія, приблизно в 14 км від центру Афін, де в приміщенні місцевого підприємства була знайдена мертвою 64-річна жінка. Причина пожежі ще не встановлена.

Міністерство з питань кліматичної кризи та цивільного захисту заявило про субсидії постраждалим на оренду житла, трирічне звільнення від сплати податку на нерухомість та фінансову допомогу.

"Опозиційні партії звинуватили уряд у тому, що він робить недостатньо для запобігання катастрофі", - сказано в повідомленні.

Очікується, що сильний вітер знову посилиться, тож Греція залишатиметься в стані підвищеної пожежної готовності до четверга. Водночас прогнозується температура до +40°С.

Небо в Афінах потемніло від диму внаслідок лісової пожежі на північному-сході від грецької столиці. Потужна пожежа спалахнула в неділю, 11 серпня, в місцевості в Цамантасі, що на південному заході Греції.

Зараз ви читаєте новину «Грецію охопила найсильніша пожежа року - яка ситуація в Афінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі