четвер, 29 лютого 2024 14:57

Готуються до "великої війни": у США скорочують кількість армійських посад

Готуються до "великої війни": у США скорочують кількість армійських посад
У США хочуть скоротити кількість армійських посад. Фото: korrespondent.net

У Сполучених Штатах Америки скорочують чисельність особового складу армії на 24 тисячі осіб, або майже на 5%.

Водночас там хочуть провести реструктуризацію, щоб мати більше можливостей для ведення великої війни. Про це пише Associated Press.

За інформацією видання, американська армія бореться з нестачею рекрутів, через яку неможливо залучити достатню кількість солдатів та заповнити всі вакансії.

Скорочення торкнуться здебільшого вже порожніх посад, а не реальних солдатів. Йдеться, зокрема про посади, пов'язані із боротьбою з повстанцями, яких було багато під час воєн в Іраку та Афганістані. Тепер вони не так потрібні. Окрім того, близько 3 тисяч осіб буде скорочено в армійських силах спеціальних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіткнення НАТО з РФ: прозріння Європи чи погана гра при гарній міні?

Разом з тим близько 7,5 тис. військовослужбовців буде додано для виконання інших важливих завдань. Йдеться, зокрема, про підрозділи протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками, а також п'ять нових оперативних груп у всьому світі з розширеними можливостями у сфері кібернетики, розвідки та дальніх ударів.

Міністр армії США Крістін Вормут заявила, що вона і генерал Ренді Джордж, начальник сухопутних військ, працювали над тим, щоб скоротити кількість місць, які були порожніми або надлишковими.

"Ми йдемо від боротьби з тероризмом і повстанськими рухами. Ми хочемо бути готовими до великомасштабних бойових операцій", - сказала Вормут.

Згідно з новим планом, мета полягає в тому, щоб протягом наступних п'яти років залучити достатню кількість військовослужбовців, щоб досягти чисельності у 470 тисяч.

Сполучені Штати Америки не відправлятимуть свої війська для участі в бойових діях в Україні. Однак, таке рішення кожен член НАТО може ухвалити самостійно. Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

Російський диктатор Володимир Путін пригрозив "трагічними наслідками" країнам, які наважаться відправити в Україну своїх військових.

Зараз ви читаєте новину «Готуються до "великої війни": у США скорочують кількість армійських посад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі