неділя, 30 травня 2021 21:05

Глава МЗС Ізраїлю відвідав Єгипет вперше за 13 років

Глава МЗС Ізраїлю відвідав Єгипет вперше за 13 років
Габі Ашкеназі відвідав Єгипет. Фото: timesofisrael.com

Міністр закордонних справ Ізраїлю Габі Ашкеназі прибув до Каїра для переговорів зі своїм єгипетським колегою Самехі Шукрі.

Це перший візит за майже 13 років, коли міністр закордонних справ Ізраїлю офіційно відвідав Єгипет. Про це повідомляє Times of Israel.

Переговори будуть стосуватися зміцнення двосторонніх зв'язків, а також зусиль по зміцненню режиму припинення вогню між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС після боїв в секторі Газа і навколо нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців повертають додому із Сектору Гази

Ашкеназі наголосив, що Ізраїль "перш за все прихильний поверненню ізраїльських полонених, утримуваних ХАМАСом в Газі".

Ізраїль і ХАМАС за посередництва Єгипту домовилися припинити вогонь, щоб поклало край 11-денному конфлікту. Сторони уклали "взаємне й одночасне" перемир'я о 02:00 за місцевим часом у п'ятницю, 21 травня. Це були найбільші взаємні обстріли між сторонами з 2014-го. Унаслідок ракетних ударів загинули щонайменше 232 палестинці, із них 65 дітей і 39 жінок, і 12 ізраїльтян, із них двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Ізраїлю відвідав Єгипет вперше за 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі