середа, 05 квітня 2023 17:21

Геополітичне протистояння та співпраця з Зімбабве та Сирією – що Путін сказав послам

Геополітичне протистояння та співпраця з Зімбабве та Сирією – що Путін сказав послам
Президент РФ Володимир Путін заявив, що не має ворожих намірів. Фото: eastnews.ua

Російський президент Володимир Путін вручив у Кремлі вірчі грамоти послам.

Він виголосив промову. Сказав, що Росія не буде ізолюватися від світу і посилить співпрацю із всіма країнами Африки. Про це пишуть РосЗМІ.

Путін вважає, що дипломатичні стосунки із США та ЄС ускладнились через нібито "геополітичне протистояння Європи з РФ".

"Відносини ЄС та Росії сильно деградували, ЄС ініціював геополітичне протистояння з Росією. РФ сподівається, що відносини з ЄС відновлюватимуться. РФ завжди виступала за те, щоб вибудовувати відносини зі США на принципах рівності та поваги, робитиме так і далі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "знайшов" винного у війні в Україні

Президент-агресор заявив, що Росія не має упереджених чи ворожих намірів до будь-яких країн світу. Москва проводитиме "зважену багатовекторну зовнішню політику".

Путін наголосив на поглибленні співпраці з Зімбабве, а Сирію назвав "надійним партнером і союзником РФ". Додав, що займатиметься розвитком невизнаної Абхазії.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна доб'ється справедливих вироків для російських злочинців.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та його чиновниці Марії Львової-Бєлової через викрадення українських дітей. Тепер країни, в яких ратифікований Римський статут, мають заарештувати цих людей і віддати для міжнародного судочинства.

Зараз ви читаєте новину «Геополітичне протистояння та співпраця з Зімбабве та Сирією – що Путін сказав послам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі