четвер, 26 травня 2022 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО про Путіна: Він припустився великої помилки

Генсек НАТО про Путіна: Він припустився великої помилки
Генсек НАТО висловився про президента Росії. Фото: facebook.com/jensstoltenberg

Президент Росії Володимир Путін помилився, плануючи досягти своїх загарбницьких цілей в Україні впродовж тижня.

Тепер ніхто не знає, коли і як закінчиться ця війна, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Rzeczpospolita.

"Володимир Путін припустився великої стратегічної помилки. Він планував досягти своїх цілей впродовж тижня. Зараз триває 13-й тиждень війни, і російські війська витіснені з Києва, Харкова та з півночі країни", – сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов про дії Путіна в Україні: Мав кілька варіантів, але обрав найтупіший

Зазначив, що мужність української влади на чолі з президентом Володимиром Зеленським, військових та народу загалом дозволили зупинити країну-агресорку.

"Це у поєднанні з безпрецедентною військовою підтримкою союзників і партнерів по НАТО дозволило протистояти російському вторгненню", – наголосив Столтенберг.

Генсек нагадав, що союзники по НАТО давно підтримують Україну. Водночас такі країни як Канада, Велика Британія, США, Туреччина з 2014 року "навчили десятки тисяч українських солдатів".

"І вони надали обладнання, яке зараз виявляється незамінним на полі бою", – заявив він, зазначивши також і про запровадження жорстких санкцій проти РФ.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим. Також російська армія зайняла райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді Володимир Путін заявив про "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації і денацифікації" України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО про Путіна: Він припустився великої помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі