вівторок, 24 травня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов про дії Путіна в Україні: Мав кілька варіантів, але обрав найтупіший

Буданов про дії Путіна в Україні: Мав кілька варіантів, але обрав найтупіший
Президент Росії Володимир Путін. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Російської Федерації Володимир Путін мав кілька реалістичніших варіантів дій щодо України, але обрав абсолютно безглуздий - відкриту агресію.

Таку думку висловив керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю, передає "Українська правда".

"У нього були в принципі абсолютно реалістичні варіанти, які могли досить погано для нас закінчитися в досить короткій перспективі. І був абсолютно безглуздий, як-то кажуть, тваринний варіант - відкрита агресія. Були люди, які Путіну навіть казали, що варіант відкритої агресії завжди існує, але це не найкращий варіант. За гарною російською традицією, з усіх хороших і поганих варіантів російський цар завжди обере найгірший. От він зробив те саме... З усіх варіантів - а там були непогано сплановані варіанти проведення подібної операції - Путін обрав найтупіший і найжорстокіший", - сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зникне в санаторії": екскерівник МІ6 сказав, коли Путіна можуть відсторонити від влади

Основним аспектом плану Путіна було не пізніше, ніж на третю добу захопити адмінбудівлі Києва. Не пізніше, ніж на 10-ту добу завершити активну воєнну фазу, тобто повністю знищити будь-який спротив на території до річки Дніпро, зазначив голова ГУР.

"А далі це вже його менше цікавило, він розумів, що опору там не буде і просто автоматично все закінчиться. Мав бути новий керівник України, абсолютно підконтрольний Росії, який вів би політику, що задовольняла б Путіна", - додав Буданов.

За його даними, президента-втікача Віктора Януковича хотіли якось використати для легітимізації процесів як члена тимчасового уряду.

"Дурні думки в людей в голові інколи бувають. Вони чомусь вірили, що на Януковича дивитимуться краще, ніж на когось іншого... Це все готувалося, що він нібито легітимний. Це ж його фраза: "Я - легітимний". Перехідний уряд, член перехідного уряду", - додав Буданов.

Лише 23 лютого близько 15:00, у переддень початку повномасштабної збройної агресії Росії, Володимир Путін ухвалив рішення про проведення "спеціальної воєнної операції" в Україні, стверджує Кирило Буданов.

За його даними, до обіду 23 лютого були певні вагання, тривала підготовка. Однак до цієї дати президент РФ "міг використати будь-який варіант".

Зараз ви читаєте новину «Буданов про дії Путіна в Україні: Мав кілька варіантів, але обрав найтупіший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі