пʼятниця, 26 липня 2024 02:04

Францію попередили про можливий теракт під час Олімпіади

Францію попередили про можливий теракт під час Олімпіади
У Парижі у п'ятницю, 26 липня, відбудеться офіційна церемонія відкриття XXXIII Літніх Олімпійських ігор. Фото: XSPORT.ua

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац попередив свого французького колегу Стефана Сежурне про теракт, який може статися під час Олімпійських ігор у Парижі.

Про це Кац написав у листі до Сежурне, пише Le Figaro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин готував теракти на Оліміпіаді в Парижі: його затримали

"Дехто прагне зашкодити святкуванню цієї радісної події", - зазначається у листі.

Кац повідомив, що теракт може бути спрямований проти ізраїльських спортсменів і туристів з боку "іранських терористичних груп та інших терористичних організацій".

Напередодні стало відомо, що ізраїльській делегації на Олімпійських іграх в Парижі забезпечують посилену охорону на тлі погроз і закликів виключити Ізраїль з числа учасників через війну з терористами ХАМАС у секторі Гази.

Крім того, з міркувань безпеки церемонію вшанування пам'яті ізраїльських спортсменів, загиблих під час теракту в Мюнхені у 1972 році, перенесли з мерії Парижа до посольства Ізраїлю.

Це доповнило безпрецедентні заходи безпеки у французькій столиці на тлі проведення масштабних спортивних змагань цього літа.

26 липня у Парижі стартують літні Олімпійські ігри, які триватимуть до 11 серпня. У Париж приїдуть 10 500 спортсменів із 206 країн.

У програмі Олімпіади представлені 32 види спорту, серед яких: гімнастика, легка атлетика, водні види спорту, велоспорт, кінний спорт та хокей на траві. Цього року список олімпійських видів спорту поповнив брейкданс.

Зараз ви читаєте новину «Францію попередили про можливий теракт під час Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі