четвер, 14 квітня 2022 15:22

Фінляндія, Швеція та НАТО провели в Балтиці навчання бойової авіації

Фінляндія, Швеція та НАТО провели в Балтиці навчання бойової авіації
Пілоти винищувачів тренувалися над Балтикою. Фото: Adc Arnaud Chamberlin

Країни НАТО разом зі Швецією та Фінляндією провели навчання воєнної авіації в Балтійському регіоні.

Про це повідомляє НАТО.

"Ці навчання життєво важливі для Балтійської повітряної поліції та посилених загонів повітряної поліції. Цього року в навчаннях беруть участь союзники з Іспанії, Німеччини, Чехії, Франції, Туреччини й Бельгії, а також партнери зі Швеції та Фінляндії", - ідеться в повідомленні.

Пілоти винищувачів постійно тренуються впродовж року разом із союзниками й партнерами, щоб підтримувати найвищий рівень готовності та ефективності.

"Такі навчання, як-от Ramstein Alloy, є основою нашої місії з охорони повітряного простору, яка є частиною 360-градусного стримування Євроатлантичного простору", - повідомив заступник командувача повітряним командуванням НАТО генерал-лейтенант Паскаль Делерс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує Європі через розширення НАТО двома країнами

Відпрацювали повільне перехоплення та втрату зв'язку Із цивільним літаком супроводу, катапультування екіпажу з активацією пошуково-рятувального ланцюга, бойову підготовку й дозаправлення в повітрі.

Фінляндія сьогодні розпочинає дебати, унаслідок яких країна зможе подати заявку на членство в НАТО упродовж декількох тижнів. У середу уряд країни планує затвердити звіт про зміни в галузі безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія, Швеція та НАТО провели в Балтиці навчання бойової авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі