пʼятниця, 30 грудня 2016 00:31

ФБР підтвердило причетність Росії до кібератак

ФБР підтвердило причетність Росії до кібератак
INMEDA

У США Федеральне бюро розслідувань і Міністерство внутрішньої безпеки 29 грудня опублікували доповідь про кібератаки під час президентської кампанії.

За даними відомств, до атак причетні російські спецслужби.

У документі йдеться, що хакери здійснювали атаки на об'єкти інфраструктури, урядові та освітні установи з метою викрадення даних. Згадується злам серверів неназваної американської партії влітку 2015 і навесні 2016 року двома російськими хакерськими групами.

У відповідь на такі дії у Білому домі заявили, що дві російські дипломатичні установи - у Нью-Йорку та Меріленді, які, як вважають, займалися розвідкою, будуть закриті, а 35 російських дипломатів - видворені.

У Росії вже пообіцяли "адекватну" відповідь на нові санкції США.

Раніше американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Москва та президент Росії Володимир Путін наштовхнуться на посилення санкції через кібератаки під час президентської кампанії у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії прокоментували нові санкції США

Грем заявив, що Конгрес розслідуватиме обвинувачення щодо втручання Москви у президентські вибори у США.

У Росії заперечують будь-яке втручання у вибори, які виграв республіканець Дональд Трамп.

Президент Сполучених штатів Америки Барак Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії через її кібер-діяльність, спрямовану проти США.
Зараз ви читаєте новину «ФБР підтвердило причетність Росії до кібератак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі