неділя, 22 жовтня 2023 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Фатальна помилка": друг Путіна зробив дивну заяву про напад на Україну

"Фатальна помилка": друг Путіна зробив дивну заяву про напад на Україну
Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер зробив заяву про війну в Україні. Фото: radiosvoboda.org

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, відомий своїми дружніми стосунками з російським диктатором Володимиром Путіним назвав вторгнення РФ до України "фатальною помилкою".

Разом з тим він переконує, що Росія не нападе на країни НАТО. Про це Шредер сказав в інтерв'ю Berliner Zeitung.

"Чого хочуть росіяни? Статус-кво на Донбасі та в Криму. Не більш. Я вважаю, що це була фатальна помилка, що Путін почав війну. Мені зрозуміло, що Росія відчуває загрозу", - сказав Шредер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська прокуратура зацікавилась ексканцлером Німеччини

Однак, на його думку, країнам Заходу не слід думати, що Росія становить для них загрозу.

"Подивіться: Туреччина є членом НАТО. Є ракети, які можуть долетіти до Москви напряму. США хотіли привести НАТО до західного кордону Росії, наприклад, з Україною як новим членом. Все це відчувалося як загроза для росіян. Є й ірраціональні точки зору. Я не хочу це заперечувати. Росіяни відповіли сумішшю обох: страху та захисту вперед. Тому нікому в Польщі, країнах Балтії і тим більше в Німеччині - до речі, у всіх членах НАТО - не варто вірити, що вони в небезпеці. Росіяни не почали б війни з жодним членом НАТО", - сказав Шредер.

За його словами, страх країн Заходу щодо "приходу росіян" абсурдний.

"Як вони мають перемогти НАТО, не кажучи вже про окупацію Західної Європи?", - додав Шредер.

Герхард Шредер очолював уряд НІмеччини у 1998–2005 роках. Потім він був головою ради директорів російської компанії "Роснефть".

Торік у серпні Шредер розповів про побажання Кремля щодо України. Він сказав, що Путін хоче знайти рішення шляхом переговорів. За його словами, рішення щодо окупованого Криму можна буде знайти "із часом".

Зараз ви читаєте новину «"Фатальна помилка": друг Путіна зробив дивну заяву про напад на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі