середа, 16 вересня 2020 15:40

Європі загрожує ще одна епідемія - ВООЗ

Європі загрожує ще одна епідемія - ВООЗ
Європа може постраждати від ще однієї епідемії. Фото: REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я з тривогою спостерігає за зростанням кількості хворих на туберкульоз в Європі і не виключає епідемію до кінця року.

Про це на пресконференції в ТАСС, присвяченій впливу пандемії коронавірусу на епідемічну ситуацію з туберкульозом, заявила представниця ВООЗ в Росії Меліта Вуйнович.

"Ми дуже боїмося, що до кінця року побачимо зростання числа хворих і нову епідемію туберкульозу, яку необхідно попередити. Це дуже важливо для нас", - сказала Вуйнович.

За її словами, аби запобігти епідемії, європейські країни повинні реагувати на цей виклик на політичному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза чи коронавірус: що більше лякає українців

Вуйнович підкреслила, що в Європі за перші 6 місяців 2020-го виявили менше випадків захворювання на туберкульоз, ніж за аналогічний період минулого року.

"Однак це не означає, що хворих стало менше, оскільки система діагностики була паралізована пандемією коронавірусу. Якщо зараз не вдасться виявити туберкульоз у 15% хворих, згодом їх приріст може скласти 30%", - зазначила вона.

Станом на 16 вересня зафіксували 162 тис. випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Приріст нових випадків за добу - майже 3 тис. Зафіксовано антирекорд за смертністю за добу. Про це йдеться у даних системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу на електронній карті.

Зараз ви читаєте новину «Європі загрожує ще одна епідемія - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі