понеділок, 08 лютого 2021 17:51

Європейське космічне агентство вперше за 11 років шукає нових астронавтів

Європейське космічне агентство вперше за 11 років шукає нових астронавтів
Європейське космічне агентство зацікавлене у жінках-астронавтках. Фото: vn.mk.ua

Європейське космічне агентство вперше з 2010 року відкриє набір нових астронавтів.

Про це йшлось у пресрелізі відомства.

Резюме можна надіслати з 31 березня по 28 травня 2021-го. Після прийому заявок почнеться конкурсний відбір. Він складатиметься із 6 етапів. Процес відбору планують завершити в жовтні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайська місія зробила перше фото Марса широким планом

За словами представника космічного агентства, вони з радістю прийматимуть заявки від жінок, щоб розширити гендерне різноманіття.

"Щоб піти далі, нам потрібно дивитися ширше, ніж будь-коли раніше. Цей процес набору є першим кроком. Я з нетерпінням хочу побачити, як агентство розвиватиметься в усіх сферах дослідження космосу та інновацій разом із нашими міжнародними партнерами найближчими роками", - сказав глава ESA Ян Вернер.

Європейське космічне агентство — міжнародна організація, що займається здійсненням спільних космічних досліджень, а також практичним використанням штучних супутників. Заснована 30 травня 1975 року. Штаб-квартира агентства розташована в Парижі. ESA має штат близько 2 тис. працівникiв, а її річний бюджет, станом на 2016 рік, дорівнював близько €5,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Європейське космічне агентство вперше за 11 років шукає нових астронавтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі