середа, 15 січня 2020 15:52

Європарламент назвав найбільшу загрозу для ЄС

Європарламент назвав найбільшу загрозу для ЄС
За нинішнього режиму в Москві зміни в агресивній російській політиці неможливі,вважають у Європарламенті

Росія є неминучою гібридною і конвенційною загрозою для Євросоюзу та його країн-членів.

На цьому наголошується в ухваленій сьогодні, 15 січня, резолюції Європарламенту про імплементацію спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, повідомляє Укрінформ.

"Європарламент відзначає, що Росія є найбільш безпосереднім джерелом гібридної і конвенційної (щодо застосування звичайних озброєнь. – Gazeta.ua) загрози безпеці ЄС та країн-членів, що також активно намагається підірвати європейську єдність, незалежність, основоположні цінності та міжнародні правила", – йдеться у резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2" треба зупинити: Україна закликала ЄС до дій

За нинішнього режиму в Москві зміни в агресивній російській політиці неможливі, зазначається в документі. Також європарламентарії закликали країни – члени ЄС до зміцнення стійкості проти Росії та опрацювання довготермінової стратегії стосовно цієї країни на засадах стримування.

"Європарламент укотре заявляє про свою відданість у підтримці суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності України, а також усіх країн Східного партнерства у межах міжнародно визнаних кордонів, згідно із міжнародним правом, нормами та принципами", – заявили у ЄП.

Також укотре наголосили на повній підтримці політики невизнання анексії Криму Росією.

Депутати Європарламенту відкрито закликають Росію визнати вину за збиття літака МН17. Проводять паралелі між діями Росії 2014 року та Іраном, який уже визнав провину за збиття "Боїнга" українських авіаліній.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент назвав найбільшу загрозу для ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі