понеділок, 30 вересня 2024 21:43

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО запустило біля України літаки дальнього радіолокаційного стеження AWACS

НАТО з 29 вересня розпочав додаткове спостереження за повітряним простором Румунії.

Північноатлантичний Альянс залучив ще один літак дальнього радіолокаційного стеження (AWACS). Про це у понеділок повідомило Об'єднане командування Військово-повітряних сил НАТО.

Автор: ac.nato.int
  Літаки НАТО AWACS почали спостережні польоти над Румунією, повідомив Північноатлантичний Альянс
Літаки НАТО AWACS почали спостережні польоти над Румунією, повідомив Північноатлантичний Альянс

"У координації із румунським військовим керівництвом НАТО розпочало додаткові польоти літаків спостереження, обладнані бортовою системою попередження та контролю (AWACS) над Румунією", - повідомили в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра НАТО отримає нового генсека. Він має згуртувати Захід у допомозі Україні

Рішення про польоти AWACS, ухвалене за рекомендацією верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі, "допоможе підтримати посилену присутність Альянсу в регіоні і відстежувати російську військову активність", заявили у НАТО.

"Польоти відбуватимуться виключно над територією Альянсу і здійснюватимуться з авіабази Превеза в Греції", - повідомив Північноатлантичний Альянс.

У ніч на 8 вересня група російських ударних безпілотників, які атакували Україну, залетіли на територію Румунії.

9 вересня румунське Міністерство оборони повідомило про знайдені фрагменти російського безпілотника біля села Периправа у повіті Тулча.

27 вересня Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що під час ворожої атаки один російський безпілотник увійшов у повітряний простір Румунії.

Зараз ви читаєте новину «НАТО запустило біля України літаки дальнього радіолокаційного стеження AWACS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі